8 gode grunner til å synge for magen

Sang og musikk gjør utrolige ting for babyen din …

 

1. Sang gir barnet en god start i livet

Ikke bare vil barnet gjenkjenne det du synger nå etter fødselen – sangen vil også styrke samspillet mellom dere og gi barnet glede, nærhet og trygghet. Så hvorfor ikke bruke ventetiden på å øve på vuggesangene?

2. Musikk gjør barnet ditt smartere

Barns kognitive evner styrkes gjennom musikk – blant annet lærer barn som blir sunget for og med, både språk og matematikk bedre. Også hukommelse og motorikk påvirkes positivt. Trenger du egentlig flere argumenter?

baby danser
De fleste barn begynner automatisk å bevege seg når de hører musikk. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

3. Vuggesang gir dansefot

Små barn som får føle rytmer på kroppen, blir faktisk flinkere til å holde takten senere. Og blir trolig også mye bedre dansere, mener forskere. Aha!

Les også: Sang roer både barn og mor

4. Bidrar til god språkutvikling

Forskere mener at gjentatt bruk av barnesanger og bruk av tradisjonelle barnerim er sterkt medvirkende til god språkutvikling. Og barn er spesielt mottakelige når det er mor eller far som synger. Så da er det vel bare å begynne?

bilde baby matematikk
Selv pusling går lettere med musikk til. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

5. Musikk aktiverer hjernen

Studier med små barn som løser pusle- og tegneoppgaver i grupper med og uten musikk, viser at musikk øker barns evne til å løse logiske oppgaver. Det er altså ingen grunn til å slå av bakgrunnsmusikken.

. . . OG FOR DEG!

bilde kvinne synger i bilen 2
Bytt ut gjesp med sang i bilen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

6. Som syngende sjåfør kjører du tryggere

Musikk skjerper konsentrasjonen din og gjør deg mindre trøtt, også bak rattet. Med unntak av aggressiv rock og pompøse marsjer, som kan få deg til å kjøre for fort, egner det meste av musikk seg godt for bilturen. Så syng med!

7. Musikk er medisin mot smerter

Forskning slår fast at musikk kan hjelpe mot kroniske smerter. En times musikklytting om dagen reduserer opplevelsen av smerte med 20% viser studier fra USA. Verdt å prøve om du har bekkenløsning, eller andre smerter?

 

Les også: Lesing like viktig som vaksine?

bilde smerte musikk
Sang er sunt for hele kroppen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

8. Sang styrker immunforsvaret

Forskere konkluderer med at immunforsvaret ditt blir bedre når du synger, fordi det får nivået av antistresshormoner til å stige. I tillegg blir humøret ditt bedre og du føler deg mer vel. Kort sagt – livet blir bedre når du synger!

Kilde: www.musikkfralivetsbegynnelse.no

Vil du lære mer om hva musikk, sang og rytme betyr for babyen din?

På nettsiden til Musikk ved livets begynnelse finner du egne artikler om alle grunnene vi har nevnt her – og mye, mye mer.