Rachel Bright skriver barnebøker for alle

Få barnebokforfattere har en så treffsikker og positiv måte å beskrive små barns personlighetstrekk og utfordringer i hverdagen som Rachel Bright. Hun skriver om vanskelige følelser, men på en humoristisk og gjenkjennelig måte. Slik treffer hun både små og store lesere med bøkene sine.

Vi legger ikke skjul på at Rachel Bright er en av Goboken-redaksjonens store favoritter. Hun er en britisk forfatter og illustratør som har mange gode, underfundige og utviklende barnebøker i porteføljen sin. Hun kan sette ord på det som gjør vondt, uroer eller er vanskelig, og hjelper små lesere med å se ting i nytt lys og fra ulike perspektiver. Det er viktig å kjenne på at man er bra nok som man er, at man ikke er alene om å bekymre seg over saker og ting, om å ha sterke følelser, eller om man skiller seg litt ut fra de andre.

Det kreves mot for å overvinne livets små og store utfordringer. Her er Rachel Bright dyktig til å vise vei og muligheter. Hun beskriver ting på gjenkjennelig og ufarlig vis, og lener seg hele tiden på humoren. Det gjør lesestunden trivelig, og hun gir stor og liten leser mye å prate om og reflektere over underveis.

Rachel Bright – de små hverdagsheltenes forfatter

Man ler, lar seg rive med og gråter kanskje en liten skvett sammen med de fine karakterene i Rachel Brights bøker. Og til slutt kjenner man hvilken glede det gir å tenke på ny, gjøre noe annerledes, mestre noe, eller finne en annen måte å løse en hverdagslig krise på. For det slutter alltid godt i hennes fortellinger. Det er det som er så fint! Hun gir alltid gode løsninger, noe å prate om og lære av, og som er lett å ta med seg inn i hverdagen og ut i livet.

Du finner flere av Rachels Brights bøker i Gobokhandelen. Herlige, varme bøker for alle barn – og for foreldrene.

Pandaene som lovet

Rødpandaungene Ella og Mille har lovet mammaen sin å aldri gå langt vekk, og å alltid holde sammen. Da Mille en dag smetter nedover fjellsiden for å utforske verden, må Ella ta et valg: Skal hun holde det hun har lovet, eller skal hun følge etter søsteren?

💜 Spennende fortelling med vakre illustrasjoner
💜 Om å holde det man lover
💜 Om å ta vare på hverandre

 

Den lille Klemmesaurusen

En fin solskinnsdag drar lille Klemmesaurus alene til lekeplassen for aller første gang. Hun treffer noen nye venner og blir SÅ begeistret! Men det varer ikke lenge før de små dinosaurene begynner å krangle. Vil Klemmesaurus klare å få alle til å ha det GØY sammen igjen?

💜 Inspirerende fortelling om å være snill
💜 Herlig gjenkjennelig
💜 Fin oppfølger til Urosaurusen og Trampesaurusen!

 

Fargerike Freddy

I hønsegården gleder de seg til at en ny kylling skal bli født. Men inni egget ligger en kylling ulik alle andre. Ut kommer nemlig Fargerike Freddy! Han er vilter og passer slett ikke inn, synes hønene, som blir supergretne. Men jo mer Freddy styrer på, jo mer liv og glede sprer han.
Freddy var en villbasse, den saken er jo grei. Men ALLE er litt vill iblant, og det er helt OKEI.
Nydelig budskap om å være seg selv – morsomt og vakkert fortalt i både tekst og bilder.

 

Den lille Trampesaurusen

En morgen våkner Trampesaurus og gleder seg til en ny dag med vennene. Helt til ting begynner å gå galt. Inni ham buldrer og braker det, og et tordenvær av TRAMP og BRØL bryter løs. Men en ilter start trenger ikke å bety en brølete slutt. Med litt hjelp finner Trampesaurus en ny måte å se ting på. Det snur dagen til det bedre!

💜 Om å mestre sterke følelser
💜 Om å se ting fra andres ståsted
💜 Gjenkjennelig og humoristisk
💜 Morsom og innsiktsfullt historie på rim

 

Den lille Urosaurusen (midlertidig utsolgt)

Det er en nydelig dag, og lille Urosaurus gleder seg til å gå en tur i skogen. Men ganske snart kjenner han en liten, urolig sommerfugl i magen. Hva om han ikke har tatt med nok MAT? Hva om han går seg VILL, eller SNUBLER og FALLER? Og tenk om det begynner å REGNE! Da husker urosaurusen hva mamma pleier å si når han bekymrer seg, og han klarer å nyte turen igjen. Denne fine billedboka hjelper både små og store urosauruser å gi slipp på skumle tanker og kose seg her og nå.

 

Hvalen som ville ha mer (midlertidig utsolgt)

Hvalen Valdemar farter overalt i jakten på den perfekte skatten og får aldri nok. Men uansett hvor mye han samler, kjenner han seg aldri helt . . . HEL. Kan det være at det er vennskap, og ikke ting, som til slutt får hjertet hans til å synge?

💜 Om å utforske og livet i havet
💜 Om verdien av å ha venner
💜 Mye å oppdage i bildene

 

Løven og musa

På Afrikas savanne bodde det en gang en løve på toppen av en klippe. Han var stor! Han var sterk! Han var hard! Og helt i bunnen av denne klippen bodde det en liten mus, som ikke var noen av disse tingene. En dag bestemte imidlertid musen seg for å oppsøke løven. Kanskje han kunne lære henne å brøle? Men – er det virkelig slik at bare store løver kan være modige?

💜 Bok om hva det betyr å være modig
💜 Rim
💜 Humor

 

Den store konglekrangelen

To grådige ekorn får øye på noe de begge vil ha: sesongens aller, aller siste kongle … kappløpet er i gang!
Denne muntre og fargerike fortellingen om vennskap og å dele med andre, tar deg med på en forrykende konglejakt gjennom skogen.

💜 Tema: vennskap og å dele med andre
💜 Rim
💜 Humor

Koala

Søte, lille Koala klamrer seg fast i treet sitt. Han tør ikke bli med de andre dyrene å leke. Koala tør faktisk ingen ting annet enn å sitte i treet. Men så kommer det en ubuden gjest, og Koala lærer at hvis man bare tør …

 

Lilleulv på hjemvei

Lilleulv er en egenrådig liten ulv og vil helst gjøre absolutt alt HELT SELV (uten mamma). Men når Lilleulv går seg vill i den arktiske vinternatten, oppdager han at alle sammen av og til trenger hjelp fra en venn.

💜 Bok om samarbeid og vennskap
💜 Rim
💜 Vakre illustrasjoner fra det nordiske vinterlandskapet

 

Jeg gleder meg til jul

Lille pingvin og store pingvin gleder seg til jul, og har mye de må gjøre. Lille pingvin sender ønskeliste til nissen, og lurer på hva store pingvin ønsker seg. Men hun holder på hemmeligheten helt til jul. Det hun ønsker seg aller mest er nemlig noe hun allerede har – lille pingvin!

💜 Hjertevarm fortelling om kjærlighet
💜 Herlig gjenkjennelig om førjulstiden
💜 Om juleglede, tradisjoner og forventninger
💜 Koselig tekst på rim og søte illustrasjoner

Som du ser, Rachel Bright har mye å by på. God lesing!