En bok for hver bokstav gjør det gøy å lære

A for ape, b for brannbil, c for cowboy . . . Å gjenkjenne bokstavene er det første skrittet på veien til lesing. Å lære å lese er en av de største læringsutfordringene barnet ditt vil møte, og den beste «oppvarmingen» er å skape leseglede.

Når barnet opplever at bøker og bokstaver er spennende og gøy, er mye av jobben gjort. For barn lærer best gjennom lek og i artige situasjoner. Min første ABC  lærer barnet bokstavene på en morsom måte. Med en bok for hver bokstav får barnet god tid til å leke med og lære seg den enkelte bokstaven – og til å glede seg til den neste.

29 bokstaver – 29 bøker: Alf og Bett lærer barnet bokstavene, en etter en!

Hver bok har et spennende bokstaveventyr, med tema små barn er opptatt av. Alf og Bett er de sjarmerende gjennomgangsfigurene i serien. I hver bok drar de på tur med toget sitt – som har en vogn for hver bokstav – og samler på ting som begynner på den rette bokstaven.

ABC_samlebilde_NOR
Bli med Alf og Bett ut på bokstaveventyr på stranden, på kafe, på karneval, på opera og til tannlegen – og andre morsomme steder!

Hver bok har også en lydbok som følger med. Her kan dere høre historien dramatisert, bokstavens egen sang og Alf og Betts sang. I tillegg kan dere høre bokstavlydene og lære hvordan alle uttales.

Enkle, men spennende fortellinger

I b-boken min brenner det i bakeriet. Bakeren får brente brød i bakerovnen og brannmannen må slukke brannen. Alf og Bett hjelper til, og dagen rundes av med deilige, brune boller med rosiner.

B-boken
Brannbilen braser over broen, BA-BU, BA-BU. Bakeriet står i brann! I b-boken er det dramatikk, men det ender godt!

Alf og Bett drar på dragejakt med d-vognen. De finner mye som begynner på d. Til og med en liten drage! Men den er dårlig. Alf og Bett henter dyrlegen i full fart. Da går det bra med dragen.

D-boken
Dragen i d-boken spiser både druer og dragefluer. Men så setter den en drue fast i halsen . . .

ABC-bøkene har historier som fenger, og er tilpasset barnets medfødte evne og vilje til læring. De kan også brukes til bare høytlesning – du bestemmer selv hvor mye du vil vektlegge bokstavlæringen, og i hvilket tempo du vil introdusere bokstavene for barnet ditt.

Når dere leser ABC-bøkene skjer det fine ting i barnets leseutvikling:

  • interessen for språk og nye ord vekkes
  • barnet blir kjent med og interessert i bokstavene
  • barnet lærer at det er sammenheng mellom ord i skrift og ord i tale når du peker på ordene du leser
  • barnet lærer å gjenkjenne enkle ord og dermed «lese» dem selv. Lykke!

Bli med på ABC-tur, da vel!Alf-og-Bett_sirkel

Alf og Bett har et tog
som tar dem med på tur
Hvor de enn drar,
ligger ord på lur.
Tut-tut-tut!
Hva begynner ordet på?
Tut-tut-tut!
Opp i vognen nå!