10 hyggelige ting å gjøre om høsten

Sommeren er ugjenkallelig over, lange, lyse kvelder likeså. Men det setter ingen stopper for å fortsette å gjøre spennende ting, både inne og ute! Her finner du ti tips til ting å gjøre om høsten, uten store innhugg i budsjettet.

SANK GYLDNE HØSTSKATTER
Sank nøtter, kongler, steiner og fine høstblader i en kurv. Legg bladene i press inni en avis med tunge bøker over. Samle alt i ei skattkiste dere kan plukke fra når dere er i humør til inneaktiviteter.

shutterstock_145071844


LAG EI HØSTLIG LYSLYKT

Hent fine høstblader fra skattkista og lim dem på gamle syltetøyglass med decoupagelakk. Surrer du ståltråd rundt kanten og lager et håndtak, kan lyktene henge i trærne, eller bæres med på lyktetur i høstmørket. Husk kakao i sekken!

Asne_lyslykt

FÅ MED SMÅ OG STORE PÅ «BOKSEN AV»
Utelek i tussmørket er spennende så det holder! Med deltakere i alle aldre blir det ekstra gøy. Lykken blir komplett om du har overskudd til å servere alle sammen kanelsnegler – ute!

TA EN TELTTUR I STUA
Lag et deilig teppetelt i stua og lek at dere er på telttur. Spis, prat, les, fnis og slumre. Blir gulvet for hardt i løpet av natta, er ikke veien til senga lang.

shutterstock_230716855

LA HALLOWEEN BLI «HALLO-VENN»
La heksene dra til Bloksberg og arranger i stedet din egen «Hallo-venn»-fest. Kok suppe på blod og spiker, og krydre med hvite larver (tomatsuppe fra pose og makaroniskruer gjør susen). ÆSJ!

Hallgrim_2DRA TIL FJELLS, ELLER SETT DEG PÅ EN STEIN
Ta turen til nærmeste fjell, berg, bakketopp eller steinknaus. Nyt høstfargene og stek pinnebrød på bål, engangsgrill eller rett på gassen til et stormkjøkken. Mmmm…

BAK PIGGETE PINNSVIN
Bak grove rundstykker. Form dem som dråper og pynt med solsikkefrø over «ryggen». Bruk rosiner eller nøtter til øyner og nese. Spis pinnsvinene lunkne til kvelds. Pigg av, for en kosekveld!

VELG UT JULETRE
Det er fortsatt lenge til jul. Men en søndagstur til et selvhogstfelt for å velge ut det perfekte juletreet til henting i desember, gir barna noe ekstra å glede seg til!


BEGYNN PÅ JULEGAVENE

Finn et gammelt laken, et par digre poteter, små pepperkakeformer og stoffmaling. Del potetene i to, press i pepperkakeformene og skjær vekk potet som kommer utenfor kanten. Ha på stoffmaling og trykk på lakenet. Vips, så har dere fine kort, en julduk eller noen julete kjøkkenhåndklær.

LES BOK I PEIS-SKINNshutterstock_227791804
Skru av lys og tv. Fyr opp i peisen og rigg dere til med lune saueskinn og ulltepper. Legg dere side om side med en stabel bøker og la barnet velge ut noen. Les i skinnet fra peisen. Magisk!