7 steder der du alltid bør ha ei bok for hånden

Med ei bok eller flere i veska eller vogna, er du rustet for det meste. Den kan både redde dagen og bli et lite høydepunkt på turen.

1. I bilen

Mange små sovner raskt på biltur, mens noen blir utålmodige om turen drøyer. Da er det midt i blinken å spenne en myk trekk-ut-bok med mye artig å titte på, foran barnet.

2. I butikken

Turer i kjøpesentre og butikker kan fort bli masete for et lite barn. Å kunne lene seg tilbake i vogna og titte på noe interessant i fred og ro, er derimot avslappende og moro!

3. På besøk

Å være andre steder enn hjemme kan være litt skummelt, men å sitte på fanget og lese litt med bestefar eller tante er supert! Å ha med ei kjent bok til nye steder gir trygghet – og mye gøy å prate om med nye mennesker. Bøker er perfekte samtalestartere!

4. På trilleturen . . .

. . . er det som regel mye å titte på! Men av og til er det ikke nok. Ei lita bok som kan festes på vogna gir barnet noe å holde på med og se på når det trenger avveksling.

5. På helsestasjonen

Noen steder må man ofte vente litt. For eksempel på helsestasjonen og på legekontoret. Da er det supert tidsfordriv å lese ei bok, og kanskje aller helst sin egen. For når sant skal sies er det ikke alle venterom som er like godt utrustet med bøker og leker.

6. På toget

Få framkomstmidler er like egnet for lesing som toget. Ta barnet på fanget, les og prat og nyt at dere har hele togreisen med sakte-tid sammen!

7. På flyturen . . .

. . . er det ofte mye bråk og mange, mange mennesker. Din kjente stemme som prater rolig i øret, peker på bildene og snakker om hva dere ser, gir trygghet – og er som regel kjempespennende. En lesestund eller to på turen gir også fine avbrekk i en lang reise.

God lesing på farten!