Bøker om vennskap

Alle trenger venner, både barn og voksne. Men å skaffe seg venner, og å få vennskapet til å vare, er ikke alltid like lett. For mange barn kan det være en stor utfordring å få til lek og samvær med andre barn.

De første skrittene ut på sosiale arenaer som lekeplass og barnehage kan oppleves både skumle og forvirrende. Det kan være fint å forberede og bearbeide de sosiale opplevelsene ved hjelp av bøker og et trygt fang. Her er våre anbefalinger:

Ole Brumm – Bestevenner (1-3 år)

Ole-Brumm BestevennerMiljøet i hundremeterskogen er forbilledlig på mange måter. Her er forskjellige typer som brautende Tigergutt, innadvendte, sørgmodige Tussi, nervøse Nasse Nøff og enfoldige, naive Ole Brumm. Til tross for at de er ulike, tar de vare på hverandre, hjelper hverandre og holder ut med hverandres litt irriterende sider, som Tigergutts evinnelige bumping og Ole Brumms umettelig hang til å spise honning. I Bestevenner kommer Ole Brumm og Nasse Nøff bort fra hverandre, men det ender med stor gjensynsglede.

Kjøp Ole Brumm Bestevenner her

Kom og lek (1-3 år)

Kom og lek Den nostalgiske boken “Kom og lek” er like aktuell i dag som den gang den ble skapt for 30–40 år siden. De klassiske illustrasjonene og den lune og hjertevarme stemningen er en ren nytelse både for små og store lesere.

Gyo Fujikawas tar oss med inn i en eventyrlig verden full av skjønne barn – og kun barn. I denne boken kan dere følge dem gjennom en aktiv dag full av lek. Se dem rutsje, kle seg ut, leke sisten, plaske i dammer, lekeslåss og ha det moro sammen. Alle som vil, får være med.

Kjøp Kom og lek her

Nora og bestevennen Anton (3-5 år)

Nora og bestevennen AntonNora er litt engstelig av seg og sier ikke et ord når hun er i barnehagen. Bortsett fra til bestevennen Anton, da. Han får en stor klem når hun møter ham, hver eneste morgen. Men de andre barna, og de voksne, tør hun ikke å snakke med. Hun kjenner dem nemlig ikke så godt. ”Men du blir ikke kjent med de andre barna hvis du ikke snakker til dem”, sier Mamma og Pappa. Heldigvis får Nora en god idé og så løsner det litt etter litt …

Kjøp Nora og bestevennen Anton her

Den gode dinosaur (3-7 år)

Den gode dinosaur Alle kan bli venner! Det er budskapet i denne splitter nye fortellingen fra Disney. Én eneste god gjerning er kanskje alt som skal til.

Dinosaurungen Arlo og det lille foreldreløse menneskebarnet som stjeler fra ham, er ikke akkurat kompiser. En dag, mens Arlo jager etter den frekke tyven, faller de begge i elva og tas av strømmen. Da de endelig kommer seg til land er de milevis hjemmefra. Arlo er sulten og utslitt men forsøker fremdeles å fange det elendige kreket, men så dukker det opp en neve med friske bær – og det forandrer alt.

Sammen legger de to ut på den farefulle ferden hjem igjen, og ved å hjelpe hverandre underveis utvikler de et helt spesielt vennskap. De snakker ikke samme språk og er helt forskjellige, men likevel – alle kan bli venner.

Kjøp Den gode dinosaur her

 Isa +Bea (6-9 år)

Isa og Bea Isa og Bea er forskjellige. Veldig forskjellige. Bea er høylytt og vill og tøysete. Hun elsker å leke og stikke nesa borti andre sine saker. Isa er rolig, men full av ideer. Begge synes den andre er rar. Begge er sikre på at de aldri kommer til å bli venner. Og særlig siden begge har foreldre som maser på dem om at de må leke med hverandre.

Men noen ganger kan motsetninger tiltrekke hverandre – og bli bestevenner nettopp fordi de er forskjellige. Fordi: De som liker å snakke mye trenger noen som kan høre på dem. Og de som har gode ideer trenger noen som kan være med å sette ideene ut i livet. For Isa og Bea betyr det at de kan ha mer gøy sammen, enn hva de kan ha alene. Det betyr også at de sammen kan gjøre myyye mer gærne ting enn én unge noen sinne hadde kommet på …

Kjøp Isa+Bea her