Det fabelaktige fanget

Alt starter et sted. Et lite barn fødes og legges i mors favn. Det blir ett av de mest minneverdige øyeblikkene i morens liv. Fra det øyeblikket av vil barnet tilbringe uendelig mange timer i favnen og på fanget. For barnet blir fanget det trygge stedet i verden fra første stund, stedet det vil vende tilbake til gjennom hele barndommen.

Barnet oppdager verden fra fanget ditt. Først blir det kjent med deg og din trygge kropp, så resten av familien. Litt etter litt forstår barnet at det er et selvstendig individ. Det ligger litt på gulvet, så vil det opp på fanget. Barnet begynner å krabbe, og krabber hyppig tilbake til fanget. Så begynner det å gå, og stabber stolt og glad mot fanget. Barnet begynner å bli trett, og vil sitte på fanget og få kos.  Det løper i parken, og løper tilbake til fanget ditt for å fortelle om alt.

Fanget er fortsatt det tryggeste og beste stedet å være. Men barnet oppsøker det ikke like ofte som før, og strekker seg stadig lengre ut i verden, trygg på at fanget fortsatt er der når det trengs.

Det beste stedet i verden

Det beste stedet i verden er fanget ditt, uansett hvor dere befinner dere, både til hverdags og i ferien. Legg bort mobilen, ta barnet på fanget, glem tid og sted og dykk inn i ei bok sammen. Halve lesegleden er å være tett på, gi seg helt over i øyeblikket og dele opplevelsen. Peke, se, snakke, lytte, bla, smile, le, få latterkrampe . . . Kvalitetstid i ypperste klasse. Ren lykke. I tillegg viser all forskning at barn lærer best mens de er glade og trygge. Og den tryggeste plassen er jo nettopp fanget ditt, og det å få din eksklusive oppmerksomhet er det aller beste som finnes.

Å lese er en fantastisk måte å lære om verden på

Fordi barnet sitter på fanget ditt, eller i armkroken din, når dere leser, har det et trygt sted å utforske fra. Det morsomme, det nye, det spennende, det lærerike, det kjente, det tankevekkende – alt som finnes der ute i verden kan også finnes mellom to permer i en bok.

Side for side, bok for bok, samtale etter samtale bygges barnets forståelse av verden – og båndet til deg. For dette er jo noe kjekt dere gjør sammen – her og nå! Samtidig blir alle disse øyeblikkene til en kjærlighetsbank av gode minner, og en språk- og kunnskapskilde til framtidig læring.

Verdien av et godt fang å sitte på

Verdien av å sitte trygt på fanget til en man er glad i, en som bryr seg om en, kan aldri måles. Det gir glede, nærhet, trøst, varme og oppmerksomhet. Det gi ro og hvile, stabilitet og trygghet.

Glem aldri verdien av å ta barnet på fanget.