7 Disney-fortellinger som fortryller både voksne og barn

Favorittfilmen til datteren min på fire er Se opp.  Den inneholder nemlig to av hennes favoritt-ting: ballonger og hunder. Selv etter å ha vært igjennom både boken og DVD-en en drøss ganger, er hun stadig like imponert over hvordan Carl Fredricksen klarer å heise opp huset sitt og fly av sted med det – ved hjelp av tusen ballonger! Like betatt er hun over hunden Hunn som har et halsbånd som gjør at den kan snakke. Bedre blir det ikke! 

Første gang jeg så Se opp var det gjennom et slør av tårer. Du vet, i begynnelsen, når Carl mister Ellie? De to hadde alltid drømt om å dra på en eventyrreise sammen, men den blir det aldri noe av. Likevel skriver Ellie, som en siste hilsen til mannen sin, i fotoalbumet deres: ”Takk for eventyret!” Med det forteller hun Carl at hverdagene med ham har vært et eventyr.

Det er dette som er Disney-magi. Det er dette som gjør Disney-fortellingene til noe det er verdt å bruke tid på. Mens datteren min nyter de fantastiske eventyrene og fantasien hennes får næring i bøtter og spann, er det noe der for meg også. Og jeg vet, at etter hvert som datteren min vokser, vil hun plukke opp stadig flere av disse skjulte budskapene hun også.

7 andre Disney-eventyr som både barn og voksne kan få stor glede av

Rapunsel_10001. Rapunsel
Barn: Rapunsel er en prinsesse med magisk hår som lyser når hun synger!
Voksne: Rapunsel holdes fanget av en heks som bruker håret hennes for å holde seg ung og vakker. Helt opplagt en dårlig ide. Note to self: Bli eldre naturlig og ekte! Det er helt okei.

Nemo_10002. Oppdrag Nemo
Barn: Nemo svømte ut på det store dypet selv om han ikke hadde lov.
Voksne: ”Fortsett å svømme”, sier Dory til Marlin i et guffent øyeblikk. Noe å minne seg selv på når ting går galt, eller du møter motstrøm. Fortsett å svømme!

LionKing_10003.  Løvenes Konge
Barn: Løveunger, surikater og villsvin er sååå søte når de danser sammen.
Voksne: Ikke bekymre deg for mye. De med solfylte og avslappede tanker får mer moro ut av livet. Hakuna matata!

Askepott_10004. Askepott
Barn: Tenk å ha en tryllestav slik som den gode feen har. Hun tryllet Askepotts kjole til en ballkjole, et gresskar til en vogn, og en hest til en kusk!

Voksne: Hev deg over bøllene! Askepott behandles grusomt av stemoren og stesøstrene sine, men hun holder hodet kaldt og hjertet varmt og unngår poengløse krangler. En vakker dag passer glass-skoen akkurat på din fot! Det er en følelse det er verdt å vente på.

Inside-out_10005. Innsiden ut
Barn: Riley begynte å gråte foran hele klassen. Så rømte hun nesten hjemmefra, med en buss! Heldigvis ombestemte hun seg.
Voksne: Glede er langt mer enn bare lettsindig positivitet. Den gir gjenklang i alle følelsene våre. Som de gangene du både ler og gråter på én gang.

Frost_10006. Frost
Barn: Elsa sang ”Let it Go” og skapte et fantastisk isslott som skinte og glitret i lyset fra stjernehimmelen!

Voksne: Modige Anne viser hvor sterke bånd som kan knyttes med kjærlighet da hun ofrer seg for søsteren sin … etter først å ha gått med på å gifte seg med en fyr hun nettopp hadde møtt … Vel, det er ingen som lykkes med alt her i verden.

Jungelboken_10007. Jungelboken
Barn: Hvor kult hadde det ikke vært å ha en bjørn som kjæledyr? Sitte på den myke magen eller på skuldrene hans … spise bananer og kokosnøtter hele dagen …

Voksne: Gode venner stiller alltid opp. Til og med når du nettopp er blitt hypnotisert av en slange.