Babyen din elsker å speile seg!

Har du noen gang sett noe som er så vakkert at du ikke klarer å slutte å stirre? Akkurat slik er det for babyen som ser sitt eget speilbilde.

Babyer liker å se ansikter, og de ELSKER å se seg selv i speilet. Øyne som beveger seg og titter tilbake, en munn som åpner og lukker seg og kanskje en tunge som stikker ut. Når babyen smiler, er det noen som smiler tilbake. Når den vinker, får den et vink i retur. Super grunntrening i å beherske det sosiale spillet!

Gratis velkomstpakke fra Goboken

Babyen blir ikke over gjennomsnittet selvopptatt av å speile seg. Faktisk skjønner ikke babyer at det er sitt eget speilbilde de ser før de runder det første året. En morsom test du kan gjøre for å se hvor selvbevisst barnet ditt har blitt, er å smøre litt leppestift i pannen på barnet. Hvis barnet ser i speilet og prøver å tørke bort eller berøre leppestiften i sin egen panne, så er barnet blitt selvbevisst. Men hvis barnet prøver å fjerne leppestiften ved å ta på speilet, er det ikke blitt bevisst på sitt eget ansikt.

Les mer: Dette får barnet til å føle seg elsket

De fleste foreldre blir overrasket over at det tar så lang tid før barnet anerkjenner sitt eget speilbilde, men å bli selvbevisst går hånd i hånd med bevissthet (en av våre mest sofistikerte og, uten tvil, unike menneskelige egenskaper). Legg et speil på babyteppet og la babyen øve seg på å løfte hodet, fest det i bilen slik at babyen har selskap på turen og heng det opp i babyens seng. For hva kan vel være koseligere å våkne opp til enn sitt eget speilbilde?

Derfor skal du la barnet ditt speile seg:Baby elsker å speile seg

  • Barnet lærer seg å fokusere
  • Barnet utvikler sosiale ferdigheter
  • Nysgjerrigheten pirres
  • Den kognitive utviklingen forsterkes
  • Kroppen blir sterk ved at de løfter på hodet og bruker armene til å holde seg oppe

 

Gratis velkomstgave fra Goboken med speil til babyen får du her.