Koronabonus – vi leser mer for barna

Det skjedde noe med oss da Norge stengte. Vi fikk mer hjemmetid, mer tid til barna før leggetid og mer tid til å kjenne på hvem som virkelig betyr mest for oss.

Mange gjenoppdaget verdien av å ha et barn på fanget og en bildebok i hendene. Opplevde hvor godt det var å sitte tett i tett, å prate om alt som skjer i boka, å bli stadig forundret over alle spørsmålene og tankene som dukket opp i barnehodet underveis i lesingen.

I Goboken så vi forandringen. Flere nye medlemmer ble med, færre avbestilte bokpakkene sine og flere bestilte tilleggsbøker i Gobokhandelen. Og best av alt var det å vite at der hjemme, i de tusen hjem, der fikk tusenvis av barn oppleve ekstra stor leseglede i noen ganske så merkelige måneder.

Lesestund mellom mamma og barn

Nå er sommeren her, og vi skal fortsatt være mest sammen med familiene våre. Hjemme i hagen, på tur rundt omkring i det langstrakte, vakre landet vårt, eller i deilige Danmark. Selv om vi er mye mer ute enn inne nå, vil vi fortsatt ha tid til å lese sammen. Om kvelden på hytta, i teltet, i båten eller på hotellet, eller underveis på turen.

Kosen og gleden er det viktigste og beste med barnebøker. Konsentrasjonen og læringen som skjer i lesestunden er en bonus. En kjempebonus for hjerner i utvikling.

Nyt sommeren! Vi håper dere lar koronabonusen bli varig og fortsetter å nyte lesestundene.