God natt-bøker

Fine god natt-bøker

Små barn liker faste rutiner – det gjør tilværelsen forutsigbar og trygg. Å runde av dagen med en lesestund i armkroken, er et verdifullt øyeblikk for både liten og stor. Barn som er vant med lesestund om kvelden fra de er ganske små, forbinder det dessuten med å falle til ro og sovne.

God kveld blir god natt

Bøkene gir også fine innganger til å prate om hva dere har gjort den dagen. Noen ganger kan du kanskje lese boken fra begynnelse til slutt, med en liten som lytter oppmerksomt. Vel så ofte får du lest en side her og en side der, og så to sider tilbake igjen. Små barn er nysgjerrige, og assosierer farger, bilder og historier til ting de selv har sett og opplevd – og kanskje vil utforske nærmere i boken.

Boken om de myke dyrene i God morgen, god natt! er en av bøkene mange små leser til det er bare filler igjen av den, i følge tilbakemeldingene fra leserne våre!

God-morgen_550

Bøker som kan bli med oppi sengen

For de yngste er det fint med myke, snille bøker som forvandles til et kosedyr som sovner ved siden av dem, etter å ha blitt lest. Disse myke bøkene er en slike bøker, med en fin tekst som luller barnet over til drømmeland.

Myk kaninbok Ugletøybok

En bok full av gull

Med Gullet mitt kan hver kveld bli en skattejakt som både liten og stor gleder seg til. Boken er full av sanger, rim og regler, dikt og både vakre og morsomme illustrasjoner. Hver kveld kan dere finne noe nytt, eller gå tilbake til den samme favoritten.

For babyen er det en god måte å bli introdusert for rytmene og melodiene i språket, og ingenting er jo vakrere enn mammas og pappas stemme! Denne boken kan gi glede i mange år!

Gullet mitt

Bøker er samtalestartere

For større barn er det kanskje ting som har skjedd i løpet av dagen, eller tema som barnet er opptatt av, som det er fint å prate om – som å begynne i barnehagen, slutte med bleie, eller å overnatte borte. Slik er det også for Nora i Nora og bestevennen Anton. Nora synes barnehagen er litt skummel og tror ikke hun tør å overnatte hos Anton. Men så kommer hun på noe lurt. Og dessuten kan vel Anton overnatte hos henne i stedet?

Nora og bestevennen Anton

Gjennom å lese og prate om det barnet er opptatt av, øker også barnets ordforråd. Å kunne gjøre seg stadig bedre forstått, sammen med en voksen som har lagt vekk alt annet og virkelig har tid til å lytte, er en fin opplevelse! Det kan også hjelpe barnet å forstå sine egne følelser bedre.