Vurderer du CD-spiller til barnet ditt?

Det er litt vågalt å si det, men etter å ha lest denne teksten så kan det være at du vurderer å skaffe deg CD-spiller til barnet ditt. Eller har du en allerede, kanskje?

Tenk bare hvor mye enklere det er for en 2- og 3-åring å håndtere en CD-spiller, fremfor smarttelefon eller nettbrett? Små barn er utrolig smarte – vi sier ikke det motsatte. Men en telefon byr på uendelig med underholdning. Det er i utgangspunktet en fantastisk ting, men trenger barnet det?

Trenger barn internettilgang for å spille av musikk?
Trenger barn å måtte koble til Google Home for å høre lydbok?
Trenger barn å vite hvordan snooze-innstillingen fungerer, sånn at sangen/eventyret slutter etter 20 minutter?

Nå kan vi godt snu om, og tenke litt på fordelene til en CD-spiller:

  • Få knapper, med ikoner
  • CD-en stopper av seg selv når siste spor er ferdig
  • Barnet kan bytte CD selv

Trenger vi flere argumenter, egentlig?

Dersom CD-spilleren kan hjelpe et barn til å få ting til selv, uten å måtte spørre mor og far om å låne telefon, uten å måtte bruke Youtube, uten å måtte få hjelp til å koble til høytaler, ville du ikke hatt en i hus da?

Eller, hva med en discman! Tenk hvor undervurdert den er på biltur! Slippe å høre Dyrene i Hakkebakkeskogen én gang til? Slippe å høre Kaptein Sabeltann? La barnet håndtere ønskene sine selv med en discman og hodetelefoner.

Discman kan være smart til lengre bilturer.

Bokklubber med tilhørende lydbok på CD

Dette er bokklubbene i Sandviks hvor du får lydbok på CD med i bokpakkene.

  • Min første ABC: Bokstaver blir til en lek! Boken er med på CD-en, i tillegg til bokstav-sanger. Klubben passer fort barn som nærmer seg 3-årsalderen, og helt opp til 5.
  • Mine første fakta: Her får du vite mye gøy! Lydbok følger med på CD. I denne klubben finnes det også sanger, som du skremmende fort får på hjernen. Fra 4 år+.
  • Disneyklubben: Her får du også CD som tilhører Disney-boken. Det lager stemning, og gjør det gøy å bla samtidig som du lytter. Retter seg mot barn fra 3 år og opp til evig Disney-interesse.