Våre 8 nyeste bøker – første halvår 2019

Visste du at Goboken hele tiden jobber for å få inn nye, oppdaterte barnebøker i bokklubben? Vi holder oss ikke kun til de gamle klassikerne. Vi ønsker at små barn introduseres til moderne barnelitteratur, med innhold som henger sammen med tiden. Her er listen over våre nyeste bøker i Goboken, hittil i 2019 (januar-juni 2019).

Finner du noen du allerede har fått, eller noen som du gleder deg til barnet får? Her er våre siste 8 boknyheter.

Gårdsvenner

Gårdsvenner er en ta og føle på-bok beregnet hovedsakelig på babyer mellom fire måneder og ett år. Med denne kan babyen din møte sine første – ja, du gjettet det – gårdsvenner. Boken er stor, så den er lett for deg å holde, og lett for babyen din å fokusere på. Boken har en enkel tekst på rim, og en liten ordliste på hver side. Dette kan bidra til en positiv språkutvikling, og gir dere mye å peke på!

Gårdsvenner blir tilbudt medlemmer i Goboken, ellers er den å finne på gobokhandelen.no.

Badetid

Badetid er en søt badebok som er designet for å stimulere babyens øyesans med sterke kontrastfarger. Den skifter dessuten farge i vannet, noe som vi håper kan gjøre badestunden mer spennende for liten og stor! Denne badeboken er beregnet på babyer fra fire måneder til ett år, og er en aktiviserende bok som (naturligvis) tåler vann og lett kan tørkes av, hvis du skulle ønske å bruke den i andre situasjoner.

Det er lenge siden vi har hatt en badebok i Goboken nå. Vi er spent på om dere liker den!

Badetid blir tilbudt medlem i Goboken, og er ellers å finne på gobokhandelen.no.

Tingen

Barnebok i Goboken som heter Tingen

Tingen er en billedbok med fransk opprinnelse. Illustrasjonene er fargesprakende, spennende og morsomme – og akkurat passe moderne, i den franske stilen. Boken handler om Edmund og Ulrik, som måter på en Ting ved elvebredden og blir livredde. Hva kan dette vesenet være? Mest sannsynlig: veldig farlig! … Eller? Etter litt tenketid oppdager Edmund og Ulrik at noen som ser annerledes ut, ikke trenger å være farlig.

Tingen har massevis av visuell og tekstbasert humor, med et viktig tema i bunnen: vi er alle forskjellige, og det er bra! Denne boken er beregnet på barn fra tre år og oppover.

Tingen blir tilbudt medlem i Goboken, og ellers er den å finne på gobokhandelen.no.

Dina Detektivhund

Dina Detektivhund er en ny bok fra barnebokforfatteren Julia Donaldson, kvinnen bak Gruffalo-fenomenet. Denne billedboken er beregnet på barn fra to til fire år, og har en engasjerende tekst på rim som fører oss lett gjennom lekne og morsomme illustrasjoner i en ekstremt barnevennlig krimfortelling. For når en gåte skal løses, er naturligvis Dina Detektivhund straks på sporet! Og det er jammen bra, for en mandagsmorgen oppdager Dina og eieren Petter at alle bøkene har forsvunnet fra klasserommet til Petter! Hvor kan de ha blitt av? Bli med på en ellevill bok-jakt, med Dina Detektivhund i spissen.

Dina Detektivhund blir tilbudt medlem i Goboken, og er ellers å finne på gobokhandelen.no.

Den villeste cowboyen

Bli med til den ville vesten og opplev de villeste saker i denne elleville billedboken fra regissøren av Syng. Boken er beregnet på barn fra to til fire år, og handle om den muntre selgeren Bingo B. Bruun, som kommer til byen Skrekk for å spre glede og latter, men blir møtt med tristhet og frykt. Ifølge ryktene er det den villeste cowboyen som står bak! Er det noe Bingo B. Bruun kan gjøre for å skape bedre stemning?

Denne morsomme boken har detaljerte og fargesprakende illustrasjoner på hver side, og en varm kjerne. Temaet som ligger til bunn handler nemlig om at vi alle kan bestemme om vi vil leve i byen Skrekk – eller byen Håp! Og i denne boken, som i livet, er latter langt bedre enn frykt.

Den villeste cowboyen blir tilbudt medlem i Goboken, og er ellers å finne på gobokhandelen.no.

Billetreet

Denne kartongboken har luker på hver side, og handler om Isak Insekt, som skal besøke bestemoren sin. Spørsmålet er om dere kan hjelpe ham å finne fram til huset hennes? Da må dere følge Isak på en spennende ferd gjennom Billetreet, med gåter som må løses, luker som må løftes og en hemmelig dør på hver side!

Denne interaktive eventyrboken håper vi virkelig vil fenge både store og små. Den passer for barn fra tre år og oppover, og blir et morsomt første møte med forskjellige insekter.

Billetreet blir tilbudt medlem i Goboken til en nedsatt kundepris, og ellers er den å finne på gobokhandelen.no

Kom igjen, Pappa!

«Kom igjen, pappa!» er kanskje en setning ganske mange har hørt? Denne kartongboken handler om Anita og pappaen hennes, som sykler gjennom byen på vei til skolen. Men dette er ingen vanlig sykkeltur – på veien får Anita nemlig øye på alt fra drager og sebraer til mamma!

Dette er en leken bok med skyveklaffer, som du kan dra ut for å finne ut av hva det er Anita egentlig ser. Vi håper denne boken hjelper dere å slippe fantasien løs, og se det fantastiske i hverdagen! Boken er beregnet på barn fra to år og oppover.

Boka «Kom igjen, pappa!» blir tilbudt til medlem i Goboken med rabattert pris. Den er også tilgjengelig på gobokhandelen.no.

Vi utforsker følelser

Dette er en kartongbok med luker og et stort tema – nemlig følelser. Evnen til å snakke om følelser fremmer selvtillit og sosial utvikling, og vi håper denne boken kan være et hjelpemiddel på veien. I denne boken møter vi barn i forskjellige situasjoner: i barnehagen, hos legen, i parken og hjemme. Les hva barna finner på, og bruk lukene til å diskutere hvordan barna føler seg etterpå. Blir Elias glad av å leke i parken med vennene sine? Hvordan føler Emilie seg etter at hun har kranglet med bestevennen sin?

Vi utforsker følelser tar for seg diverse hverdagssituasjoner, og oppmuntrer dere til å snakke om hvordan dere følte dere i lignende situasjoner. Denne boken er beregnet på barn fra to år og oppover.

Boka «Vi utforsker følelser» blir tilbudt medlem i Goboken med barn i bokens alderskategori. Du finner den også på gobokhandelen.no.