Høstaktivitet: Lag monster av blader

Bøker kan brukes til mer enn å bare lese i. Press høstblader med dem, og se om du får til å lage monsterfigurer med barna!

Høsten har ankommet med alt det høsten har å by på: mørkere kvelder, innekos, noen dager med vind, regn og ruskevær, noen klarværsdager med skarp høstluft og fantastiske farger på busker og trær. Denne høstaktiviteten inneholder både inne- og uteaktivitet, og her er det bare å slippe kreativiteten løs.

Slik går dere fram:

Ta med en boks og gå på bladjakt. Plukk blader i flotte farger og i forskjellige størrelser og fasonger. Hvis bladene er veldig våte kan dere tørke av dem før de legges inn i bøkene.

Legg bladene mellom papir som absorberer fukt. Her har vi brukt kjøkkenrull, men du kan også bruke avispapir, for eksempel.

Fordel papiret med bladene i barnebøkene.

Sett noe tungt oppå bokstabelen og vent et par dager.

Lim de tørkede bladene på papir og tegn i vei!

Her er det bare kreativiteten som setter grenser. Lim på øyne og tegn på armer og bein. Lag kunstverk på papir, eller lim de på lerret! Dette kan bli kule bilder dere velger å henge opp på barnerommet. Eller som barna kan gi i julegaver! I stedet for å lime monstrene på papir, kan dere også forsøke å lime de inn på et laminerings-ark, som dere kan klippe til etterpå.