familie leser bok ute

Husker du å mate barnehjernen også?

Jordbær, is og nygrilla pølser. Kroppen fylles med sommerens herligheter. Men hva mater du barnehjernen med? Den tar ikke ferie og trenger påfyll hele sommeren for å vokse seg stor og smart. Og bøker, det er hjernemat i særklasse!

Hvilke bøker skal du lage plass til i kofferten?
Babyen elsker myke tøybøker med sterke farger og tydelige mønstre. De gir store øyne og innbyr til babling og peking. Ettåringen, som kanskje akkurat har lært å gå, vil klappe dyrene dere møter gatelangs. Men det er ikke alltid hunden, katten eller elefanten vi treffer, liker å bli klappet.
Da er peke- og følebøker perfekte. Barnet kan trygt og bakteriefritt klappe hunden, kose med kattepusen og gni nese-mot-nese med elefanten, og samtidig utvikle sansene.

Gullet_april-2_1068x450

Toåringen vil høre morsomme historier eller bruke fantasien sin på å fortelle sine egne. Kanskje legger dere handlingen til feriestedet? Tre- og fireåringen elsker å lære nye ting. Barn i den alderen undrer seg og spør. Tenk så gøy det blir å utforske fjæra eller blomsterbedet med en faktabok og et forstørrelsesglass!

E-bøker veier ingenting
Femåringene interesserer seg for tall og bokstaver, synes det er gøy med bøker de kjenner godt, og som de kanskje så smått har begynt å lese i selv. Sammen kan dere gjenkjenne tall og bokstaver på skilt og i menyer, og legge et godt grunnlag for at barnet blir en superleser.

Barnehjerner som har lært å fore seg selv, trenger også jevnlig inntak av næringsrike bøker. Humorspekkete kapittelbøker går ned på høykant for skolebarna. Og en fiffig ting med barnehjernen er at når den først har fått smaken på bøker, så vil den bare ha mer og mer!

Nedlastete e-bøker er ypperlige reisepartnere og kan de leses hvor som helst uten å være tilkobla internett, det være seg på en fjelltopp eller ute på havet. Slik har du alltid hjerneniste for hånden.

Ventetid=lesetid
De aktive hjernene kan mates i luften, til sjøs eller på skinner. Eller oppe i en trehytte i en av Norges skoger. Og litt ekstra venting på flyplassen gjør vel ingen verdens ting når poden mates med bok etter bok (eller den samme boken om og om igjen!). Og i kø! Mens du sitter og stamper og forarger deg over køkulturen i andre land, er det et perfekt tidspunkt for høytlesing.

Alltid nattabok!
I ferien er det supert å holde på den gode vanen at leggetid=lesetid. Barn liker faste rutiner, det gjør kvelden trygg, uansett hvor dere er. Å runde av dagen med en lesestund i armkroken, er lykke for både liten og stor.
Med bøker som reisefølge vet man hva man får. De klager ikke på været eller på servicen, eller på køen i buffeten. De ligger bare der og venter og innbyr til lesing, kos og latter. Boken tar deg og barnet ditt med på en reise i reisen. Det er en all inclusive-deal vi alle kan like.