Tips om bøker

Tips om nye feriebøker for barn

Boker_0-1_NORBøker for de aller minste (0-1 år):

Bøker med sterke farger og klare kontraster er sikre vinnere for denne aldersgruppen. Tekster med rim og rytme er gøy, og etter ganske få måneder blir boksider med felt man kan ta og føle på veldig spennende.

Myke dyr
Nærmere det å klappe en ulv eller en isbjørn kommer dere nok ikke med det første. I hvert fall ikke uten betydelig mer risiko. Svart-hvitt-illustrasjonene er fascinerende også for de aller minste barna. En perfekt vente-på-toget-bok.

Fargeglad lekebok
En sprudlende og fargesterk opplevelse. Her er ting å ta på, luker å kikke bak, mange herlige dyr og en første introduksjon til navn på fargene. Kan tas med overalt. Til og med på stranda.

Venner på gården
Med fasong som en kropp er denne føleboken virkelig noe utenom det vanlige. Åpne den og møt alle dyrene som holder hverandre i hendene. Kjenn på fløyelsmyke snuter, ører og flekker.

Bøker til 1-åringen
1-åringen elsker bøker om dyr og pekebøker

Bøker for ettåringen 

Ingenting begeistrer ettåringen mer enn det å møte dyr. Vi foreslår tre bøker med dyretema, og oppfordrer samtidig til å besøke en åpen gård i løpet av sommeren. Les bøkene både før og etter besøket!

Finn dyreungene på bondegården
Dyremammaene i denne boka finner ikke ungene sine, så de trenger hjelp av nysgjerrige småtasser som lurer på hvor de kan være.  Gøyal bok der hoder og haler i myk filt stikker ut langs sidene.

Dyrelyder
Ny utgave av en av våre mest populære klassikere. Lydknappene med ekte dyrelyder vil garantert vekke begeistring. Det samme vil fotografiene av den lille valpen og vennene hans.

Jeg elsker kaniner
Kaniner med silkeører, fløyelspoter og lodne haler som barnet kan stryke og kose med helt uten at kaninene hopper sin vei eller spreller. Fin-fin følebok med koselige illustrasjoner og deilig pels.

Boker_2-3_NORBøker for to- og treåringen 

Ordforrådet øker i rakettfart, og i bøker finner man ord man ikke møter like ofte i dagligtale. Enkle historier, gjerne med velkjente temaer eller omgivelser, er bra. Detaljerte, fargerike illustrasjoner og litt humor er veldig gøy.

Let og finn!
I denne boken tas dere med hit og dit og høyt og lavt på jakt etter kule dyr og stilige kjøretøy. Ut på savannen, ned i havdypet, opp i luften, inn i byen og til og med ut i verdensrommet. Super trening for blikk og konsentrasjon når det trengs en liten time out.

Jeg elsker ferie
En stor gladbok om å dra på bilferie til strand, sol og sjø! Her er det godt humør og høyt tempo gjennom hele historien – fra avreise til solnedgang ved havet. Boka er et must for alle som skal på bilferie eller stranda i løpet av sommeren.

Jeg elsker leggetid
Gladbok i samme serie som Jeg elsker ferie – full av situasjoner både du og barnet ditt kommer til å le gjenkjennende av. Det er ikke bare lett å være storesøster med ansvar for å få to viltre brødre i seng, men vi lover smil og latter hele veien.

Boker_4-5_NORBøker for fire- og femåringen

Nå begynner  nysgjerrigheten for alvor å komme til uttrykk. Fireåringen spør og spør og spør. Ferietid byr på nye opplevelser og garantert nye spørsmål. Faktabøker er spennende! Fortellinger kan være lengre og gjerne inneholde litt motstand. En skurk, et uhell eller et lite mysterium.

Titt inn i kroppen
Med sommeren kommer forhåpentligvis varmen og med den forsvinner klærne. Kroppen kommer plutselig til syne, og da dukker det kanskje opp noen spørsmål. Med denne store boken finner dere svar på det meste. Mer enn hundre luker kan åpnes på jakt etter kunnskap.

Sommermoro
Fra vår serie med Disneybøker vil vi gjerne anbefale Sommermoro. Her får dere to historier om Mikke Mus og vennene hans. Det er sol, varme, sommer, bading og båtliv. Mye går galt på Minni og Mikkes båttur, men det ender heldigvis godt.

Bli med til flyplassen
Skal dere ut og fly, må dere ha med denne! Langbein skal til værs for første gang i sitt liv, men billetten hans er plutselig borte. Han leter høyt og lavt på hele flyplassen, og Mikke og Minni hjelper til. Kommer de seg tidsnok om bord på flyet til Syden?

Boker_skolebarn_NORBøker for skolebarn 

Dyreatlas

Sommerens enkleste måte å reise jorden rundt på. Bli kjent med hvor verdens dyr bor ved å klistre dem på riktig sted. Læring skal være gøy, og med denne boken legges et godt grunnlag for et nytt skoleår og nye naturfagstimer.

Fargefantasier

La barnet legge fra seg digitale duppeditter og gi det Fargefantasier og en bunt med fargeblyanter, så kan det holde på i timevis. Det er noe ekstra beroligende ved å fargelegge samtidig som man lar tankene flyte fritt. Perfekt aktivitet til stranden, på flyet eller inne på regnværsdager.

Klementina, ukens venn

Å være ukens venn betyr at Klementina får ansvaret for å samle inn melkepenger, mate fiskene og så får hun ukens venn-boken. Men hvordan skal Klementina få de andre i klassen til å skrive fine ting om henne i boken? Uken starter veldig bra, men den ender nesten i katastrofe. Hvem visste at det var så vanskelig å være en god venn? Denne kapittelboken får både små og store til å le, samtidig som man kan kjenne seg igjen i at å være en god venn kan være ganske vanskelig.

Isa og Bea, Hva er den store ideen?

Sommer og mer tid sammen kan føre til mange diskusjoner. Hvorfor ikke la en av dem handle om global oppvarming? Det er nemlig temaet i denne Isa+Bea-boken. De skal ha naturfagsdag på skolen, og lærer hvordan mennesker ødelegger kloden vår. Sammen vil Isa og Bea finne en løsning på problemet!