Hvem skal legge seg?

Stjernene blinker. Månen skinner. Hvem skal legge seg? Det skal alle. Men én liten luring vil ikke. Han vil ut på eventyr!

Hvem skal legge seg? er en perfekt, søvndyssende fortelling for alle små ved leggetid. Det er spennende å gjette hvem som skal legge seg og få godnatthilsen på neste side. For alle skal legge seg – sjørøverne på skuta, dyra i skogen, de tre bjørnene, kongen, dronningen og vaktene deres. Men noen er fortsatt våken . . .  En liten luring som vil ut på eventyr. Med tromme og taktfaste skritt legger han i vei forbi slottet og vekker de kongelige:

Stå opp! Stå opp! BING, BANG, BONG!

Forbi huset til bjørnene.

Stå opp! Stå opp! KLING, KLANG, KLONG!

Nå vil INGEN lenger legge seg. Alle vil ut på eventyr, og den lille luringen viser veg. Ned til stranda. Der ligger det en liten drage. Hun er trøtt og vil gjerne sove. Men alle bråker så fælt! Stakkars lille drage.

Da tar den lille luringen grep. Han hysjer strengt på alle og sørger for at alle hjelper til med å få den stakkars søvnige dragen i seng. Ridderne bærer henne, kongen og dronningen brer dyna over henne, og de andre bidrar på sitt vis til at dragen til slutt kan sovne trygt. Og endelig gjesper også den lille luringen høyt . . . Hva skjer da, tro?

Favoritthistorier ved leggetid

Mange små vil alltid lese den samme boka ved leggetid. Vi tror Hvem skal legge seg? vil bli en ny favoritt hos mange. Den er akkurat passe morsom, akkurat passe lang og har akkurat passe mye repetisjon til at man kan finne roen. Ingenting er skummelt, alle figurene er koselige, og vissheten om at alle til slutt sover søtt i sengene sine fremkaller gjespen, enten man vil eller ei.

Hvem skal legge seg? ble først utgitt på norsk av Goboken i 2021. Boka er vakkert illustrert i dempede kveldsfarger, med sølvpreg på forsiden. Den er skrevet av Abie Longstaff, oversatt til norsk av Eli Aleksandersen og illustrert av Eve Coy. Du finner den så klart i Gobokhandelen.

God lesing og god natt!