12 gratis ting å gjøre i ferien

Dyre ferieturer er ikke noe små barn lengter etter. Men mer tid med mor og far, det er himmelsk, det! Her finner du tolv trivelige tips til ting å gjøre i ferien, og som ikke koster mer enn en bussbillett.

TA EN TELTTUR I HAGEN, ELLER PÅ VERANDAEN
Slå opp teltet, lag et solseil av et teppe, eller rigg dere til under en parasoll. Ta med en pakke kjeks, noe å drikke, bøker og en reiseradio. Fabelaktig ferie for en liten kropp!

LAG HERLIG IS
Hjemmelaget fruktis er best av alt! Kjør det du har av frukt og bær i en blender med litt vann. Hell massen over i isbitformer eller tomme jogurtbegre og stikk en skje i. Sett dem i fryseren, og gled dere!

hoppe i søledam

MER REGNVÆR? GLEM STØVLENE OG HOPP I SØLEPYTTER
Ingenting er som å plaske uhemmet med bare føtter i regndammene. Er DU med og leker, blir fryden ekstra stor!

DRA PÅ SELVPLUKK AV JORDBÆR ELLER BRINGEBÆR
Mums bær i åkeren, plukk noen kurver og ta med hjem til fryseren. Rør syltetøy og pynt glassene med etiketter barna tegner.

FYLL EN BALJE MED VANN OG ØSEKAR, OG SETT DEN MIDT PÅ PLENEN
Gir uendelige muligheter for vannlek (under tilsyn). La minsten tømme, plaske og søle så mye han vil. Lykken er å bli klissvåt, henge t-skjorta til tørk på en busk og lufttørke seg selv i sola

LAG EN KREATIV MIDDAG SAMMEN
La små og store lete fram fra skap og fryser, eller ta en trivelig tur til grønnsaktorget. Snakk om hva dere liker og drøs om gode middagsideer. Når alt glir i sakte tempo uten tidsfrist, er det gøy å kreere middag sammen. Glem ikke desserten. Gjett om det smaker!

GÅ PÅ OPPDAGELSESTUR I FJÆRA ELLER VED ET TJERN I SKOGEN
Ingenting er som å plaske uhemmet med bare føtter i regndammene. Er DU med og leker, blir fryden ekstra stor! Ingenting er som å vasse innerst i fjæra, løfte på steiner, tang og tare og finne krabber, skjell og andre skatter. Å kaste en stein i vannet, eller se en pinne flyte av sted er makeløs god underholdning for en liten krabat!

REGNVÆR? LAG ET KRYPINN INNE
Heng et teppe over to stolrygger, eller rigg dere til på en madrass under trappa. Spis middag i hulen, les en bok og ta en ettermiddagslur sammen. Mmmm… nydelig!

TA EN BAKEDAG OG LA MINSTEN HJELPE TIL
Ingenting smaker bedre enn ei nybakt bolle eller en nystekt vaffel, og får minsten hjelpe til, er lykken komplett. La oppvasken stå, inviter nabobarna over og nyt synet av lykkelige syltetøyfjes! Her har dere en morsom oppskrift

OVERNATTING I NÆRMESTE HEI, SKOG ELLER FJELLTOPP

Du trenger ikke å dra langt av sted. Ta med telt og fiskestang. Kanskje kommer det en bjørn … uhhæææ!

ARRANGER EN LESEMARATON
Nok en regnværsdag? Bli inne og les HELE dagen. Alle barnets favorittbøker – om og om igjen. Eller legg maratonen til en kveld. La barnet være leeenge oppe og les til det ikke orker mer. Herlig, og med potensiell bonus. Kanskje sover alle noen timer ekstra neste morgen?

LAG SKYGGETEATER
Heng et laken over et tørkestativ slik at det kun faller ned på den ene siden. Pass på at solen eller en sterk lampe skinner bak lakenet. Finn dukker og andre ting som kan være figurer i skyggeteateret og lek fram en historie! Tør dere invitere til forestilling?
Pippo_april-1_980x450