Å lære nye ord er en Bing-ting!

Den søte, svarte kaninen Bing er mange småbarns superhelt, kjent fra Nrk Super. Hans verden består av mange kjente, trygge ting. Og det å lære nye ord er en fin ting å gjøre sammen med Bing.

I «Bings første 100 ord» er alle favorittorda og -tingene til Bing med. Rom for rom går Bing gjennom huset og gir navn til alt som fins der, før han fortsetter ut i hagen, i barnehagen og rundt omkring.  Nyttige hverdagsord for små barn som skal forstå og etter hvert lære å uttale tusenvis av nye ord.

Pekebøker med tydelige bilder av hvert ord er en gullgruve for vokal rikdom. Har du tenkt over hvordan barn lærer nye ord? Først må de høre ordene mange ganger, for å oppfatte og huske alle lydene i ordet. Så må de koble ord mot et innhold. «Akkurat, ja! Det er DET det rare ordet betyr.» Så skal barnet prøve å si ordet selv – forme lydene og få dem til å ligne på ordet det har hørt så mange ganger. Og så endelig – applaus! Familien kan stolt gjenkjenne hva minsten prøver å si. Stolthet, lykke og lettelse reflekteres i ansiktet til den lille. YES! Enda et nytt ord i banken!

Å titte bak lukene gjør lesingen ekstra spennende!

Gjett hva. Bak mange av bildene i «Bings første 100 ord» skjuler det seg luker å åpne, for å avdekke enda flere ord! Lukene er i solid papp, slik at nysgjerrige fingre fint klarer å åpne dem selv, uten å rive i stykker. Å titte bak lukene gjør lesingen enda mer spennende for de små. I tillegg får de brynt seg på litt motorisk trening. Det er fascinerende å betrakte hvor målrettet og forsiktig en liten finger kan åpne en luke, om den bare får lov til å prøve og øve! 

Mer om Bing

«Bings første 100 ord» er ei stor og solid kartongbok med luker. Den ble først utgitt på norsk av Goboken i november 2020, sammen med samlingen «Bings godnattbøker».  Du finner dem begge i Gobokhandelen. Disse bøkene passer aller best for barn fra 1-2 år, men kan med fordel leses for både yngre og eldre ordsmeder. Er du ikke allerede med i Goboken, kan du få denne, samt «Bings godnattbøker» som din velkomstpakke for nye medlemmer. Bestill her.

Les mer om hva barn ler av.

Korte filmer om Bing, Hoppety Svosj, Flopp, Sula og de andre vennene finner du her, i programarkivet til Nrk Super