Trøbbel med leggetid? Les Bings godnattbøker!

Ikke alle små er like glade i å legge seg. Men faste rutiner og noe å glede seg til kan gjøre susen.

Hver dag ender ubønnhørlig med leggetid. Noen små er trøtte og elsker den, mens noen stritter imot og vil la dagen fortsette lengst mulig. Uansett hvilken leir din fine lille tilhører, er rolige kveldsrutiner en god måte å forberede seg til leggetid på.

Ro ned før leggetid

Det kan være lurt å dempe lysene, lydene og tempoet en stund før leggetid. Det hjelper den lille å roe seg. Koselige rutiner er også med på å skape trygghet og ro rundt leggingen. Kanskje blir de til og med noe å glede seg til? Litt plasketid badekaret, lesing i armkroken og en god runde med godnattklemmer runder dagen fint av.

Småbarnas barne-tv-helt, Bing, gjør seg også klar til leggetid. Det er fint å vite at man ikke er alene om å måtte legge seg. Ta minsten med og bli med på Bings trivelige kveldsrutiner.

Fire små bøker i en boks

«Bings godnattbøker» er en samling med fire små kartongbøker som kan leses sammenhengende ved leggetid, eller hver for seg. Gjerne i denne rekkefølgen:

Badetid

Leggetiden starter ofte med badetid. Så også for Bing. Bing liker bobler i badevannet. Men av og til kan det boble over!

Leggetid

Bing har badet. Hva skjer så? Jo, pysjen skal på. Tenner skal pusses. Bing er flink. Ding! Tennene er rene og fine. Klar for senga. Nå er det lesetid!

Lesetid

Som alltid leser Flopp ei bok for Bing. Den handler så klart om bestevennen, Hoppity Svosj. Hoppity drar ut på et aldri så lite eventyr i verdensrommet. Bing elsker den fortellingen. Han kan den så godt at han forteller slutten selv.

Nattatid

Så er det endelig på tide å sove. Men først må Bing si god natt til alt og alle.

God lesing og god natt!

«Bings godnattbøker» passer best for barn fra ca 9 måneder til 2 år, men kan også leses til yngre og eldre bokormer og nattesvermere. Samlingen ble først utgitt på norsk av Goboken i november 2020. Er du ikke allerede med i Goboken, kan du få disse, samt «Bings 100 første ord» som din velkomstpakke for nye medlemmer. Bestill her. Du finner også begge i Gobokhandelen

Korte filmer om Bing, Hoppety Svosj, Sula og de andre vennene finner du her, i programarkivet til Nrk Super