Følebok om dyr

Små barn leser med alle sansene. Øynene studerer former og farger i bildene, ørene lytter til ordene og hendene kjenner på alt de får fatt i. Dyr er spennende, men hvordan kjennes de ut?

Det får barnet utforske i Titt tei! Dyra i hagen – ei solid kartongbok som tåler å bli brukt, om og om igjen.

Trykk- og berøringssansen kalles en taktil sans, noe som betyr at den har med berøring å gjøre. Den taktile sansen er den som først utvikles av alle sansene, og det er også den vi beholder lengst i livet. Derfor er det helt naturlig for små barn å bruke hendene til å utforske ting.

Å se, men ikke røre, er nesten umulig for barn, som helst vil ta flere sanser i bruk for å «se» på noe. Derfor er ta-og-føle-på-bøker perfekte for de minste!

I Titt-tei! Dyra i hagen får barnet ta i bruk mange sanser underveis i lesingen. Les teksten høyt, pek på dyrene, kikk gjennom hullene for å se hvem som gjemmer seg og stryk og på dyrenes pels!

Boka er skrevet av Susie Brooks, teksten er på enkle rim og her er små oppfordringer og spørsmål til barnet på hver side. Dette blir en fin innledning til småprat om boka og dyra dere ser og blir kjent med her.

Fargerike illustrasjoner gjør lesingen spennende. Ved fødselen er barnets fargesyn ikke ferdig utviklet, men etter bare noen måneder er det like godt som hos en voksen. Mange barn er glade i fargerike, glade bilder som i Wendy Kendalls illustrasjoner. Boka er i solid kartong som tåler å brukes om og om igjen, og å utforskes med flere sanser. En trivelig lesestund på fanget med en spennende bok å utforske, vekker interessen og gleden ved å lese. Det er gull verdt for barnets språk, og for kunnskap og utvikling!

Titt-tei! Dyra i hagen ble først utgitt på norsk av Goboken i 2021. Du finner den så klart også i Gobokhandelen.

Hvis du vil ha flere tips og lese mer om hvordan du stimulerer sansene, anbefaler vi disse artiklene:

De utrolige sansene fra Babyverden.no

Bøker sett med babyens øyne fra Gobokens blogg.