Ho, ho, ho! En julefortelling fra Nordpolen

Tidlig om morgenen, på selveste julaften, våkner Julenissen og oppdager at han har mistet stemmen sin. Det er katastrofe! Hvem skal nå si HO, HO, HO! når gavene skal deles ut?

En etter en prøver vennene å hjelpe, men ingen av dem har en stemme som ligner på Julenissens. Denne fargerike, tykke kartongboka byr på en julefortelling helt utenom det vanlige. Den enkle, og samtidig spennende historien er også morsom. Den gir rom for å eksperimentere med julenissestemmer, le av alt det rare som kommer ut – og til dypere samtale om å hjelpe.

Kreativitet og samhold

For det er nettopp det vennene til Julenissen er aller mest opptatt av – å hjelpe ham å oppfylle alle forventningene til ham på den store dagen. En etter en prøver de hardt, på sitt helt eget vis, å hjelpe til. Selv om ingen av dem har like buldrende stemme som Julenissen, prøver de i alle fall så godt de kan. Fortellingen viser at for å løse et problem, så hjelper det å tenke kreativt og samarbeide. Selv når man ikke lykkes, lærer man mye underveis, og man bygger samhold. For ingen jubler høyere enn Julenissens venner når stemmen hans plutselig kommer tilbake.

Det går godt til slutt

Julen er reddet, Julenissen kan rope HO, HO, HO og dele ut gavene sine. Det er så herlig når alt går godt til slutt! Den lille leseren kan puste lettet ut, og legge seg i trygg forvissing om at det blir jul i år også.

Adventstiden er perfekt for lesing, og en god nissehistorie hører med.

God lesing!

HO, HO, HO ble først utgitt i Goboken i 2021. Du finner den så klart i Gobokhandelen. Boka er i tykk kartong og innbundet. Den tåler flittig bruk av små barnehender, og kan leses om og om igjen i mange år framover. De fargeglade illustrasjonene gir herlig julestemning!