Ingen jul uten Disney

Hva var vel julen uten Disney? Når dagen over alle dager endelig er her, og Mikke og vennene ruller over alle skjermer . . . DEN følelsen! Disney har også mye julelesestoff å by på. I den nye utgivelsen «Jul med Disney» får du hele fire herlige julefortellinger å kose deg med. Hurra!

Dumbos første jul

Vennene oppdager at Dumbo ikke vet hva jul er. De prøver å forklare ham det, men det er vanskelig. Til slutt kommer de på noe lurt – de tar Dumbo med til julepyntede New York, for å vise ham hva jul er. Trafikken i byen er forsinket på grunn av mye snø. Og når noen trenger hjelp med å få levert julegaver i tide, er ikke Dumbo vanskelig å be. Når han ser hvor glade barna blir for besøket og gavene, opplever Dumbo for første gang julemagien . . . 

Juleselskapet (Prinsessen og frosken)

Prinsesse Tiana og prins Naveen skal feire sin første jul sammen. De inviterer familie og venner til et stort juleselskap i restauranten sin. De lager mat i mange dager. Rett før selskapet begynner tar Tiana Naveen med på en båttur innover bayouen. Langs elvebredden brenner mange store bål til ære for Papa Noel.  Den kvelden dukker det opp en mystisk, rødkledd gjest i selskapet. Kan det være Papa Noel?

Julelatter (Monsterbedriften)

Monsterbedriften må trylle fram masse latter for å ha nok strøm til å tenne julelysene i Monstropolis. Men hvordan? Mike og Sulley må jobbe hardere enn noen gang før for å trylle fram latterkulene, for mange barn har reist bort på juleferie. Når det i tillegg blir lekkasje i lattertanken er gode råd dyre!

 

Den aller beste gaven (Biler)

Bill blir lei seg når Lynet McQueen skal delta på billøp i julen. Begge vennene vil helst feire jul sammen, og prøver å finne ut hvordan. Hver for seg leter de også etter den beste julegaven til hverandre. Til slutt finner de en helt perfekt løsning, men ikke uten mye fart, spenning og latter!

Lag en lesekalender til adventstida

Adventstida er full av aktiviteter, forventing og glede – og mye venting. En lese-adventskalender kan gi ro og kos, korte ned ventetida, og den kan være både et alternativ og supplement til gave- eller sjokoladekalender. Tid med deg er det fineste barnet vet, og når dere leser sammen, tett i tett, med felles fokus på fortellingen, senker roen seg og lykkenivået stiger.

Å lese sammen er mindfulness så det holder, og gir gode opplevelser til både små og store. Dere trenger ikke lese ei hel bok hver dag, dersom det er mye tekst. Som i denne. Her kan dere dele hver av de fire historiene i to eller tre avsnitt, og spre den over mange lesestunder. De tåler også å bli lest igjen og igjen – på samme måte som filmene blir sett mange ganger. 

Jul med Disney ble først utgitt av Goboken i 2021. Du finner den så klart også i Gobokhandelen, og i Disneyklubben  kan du få den gratis som din velkomstgave. Der får du den også som ebok og som lydbok på CD. 

Nyt førjulstida med Disney – god lesing!