Snøfryds juleønske er å få en venn

Alt Snøfryd ønsker seg til jul, er en venn. Hun drar av sted for å dele ønsket sitt med Julenissen. På veien møter hun mange dyr som trenger hjelp.

En liten bjørnunge som fryser på labbene sine får vottene hennes. En liten revunge, som ikke har noe å pynte juletreet med, får de fine pepperkakene hennes. Og til dådyrene som har gått seg vill, gir hun kartet sitt. 

Snøfryds juleønske er ei vakker, klassisk illustrert billedbok med et fint tema – vennskap. Glitterdrysset gjør illustrasjonene ekstra magiske. Boka er en fryd å lese om og om igjen, ikke bare i årets førjulstid, men også i årene som kommer. 

Kraften i det å være snill 

Denne hjertevarme, glitrende juleboka handler også mye om kraften i å være snill mot andre. For når Julenissen flyr henne hjem igjen, forstår Snøfryd at ønsket allerede er oppfylt – av henne selv!

Å vise raushet og dele med andre er en fin måte å bygge vennskap på. Det gjør mottakeren godt å oppleve godhet fra andre. Faktisk er opplevelsen av raushet og inkludering viktig for vår psykiske helse. Det gjelder også for små barn. 

Men hva vil det si å være raus og snill? 

Man kan snakke med små barn om å være snill mot andre. Å være snill kan være å dele, å hjelpe, å inkludere i leken, eller å si fine ting til hverandre. Det er også å vise forståelse for at det er lov å være annerledes og å gjøre feil. Og ikke minst kan vi prate om hva vi føler når noen er snille med oss, og om at andre kjenner seg bedre når vi er snille med dem. 

Vil du lese mer om barn og raushet? Organisasjonen Voksne for barn utarbeidet i anledning Verdensdagen for psykisk helse i 2018 et temahefte for barnehager om temaet «Vær raus». Her finnes mange gode tips til hvordan man kan snakke om og øve på å være raus. Last det ned her.

Snøfryds juleønske

Snøfryds juleønske ble først utgitt i Goboken i 2021. Du finner den så klart også i Gobokhandelen. Boka er illustrert av Rebecca Harry og ble først utgitt i 2012 av Nosy Crow forlag.