Lesekos og telleglede med Min første 123

Trenger du mer lesestoff? Nå gir Goboken deg 15 e-bøker – hele 123-serien vår – i gave. Da kan dere lese eller lytte til et nytt talleventyr hver dag. Fin ting å gjøre nå som familien har mye mer tid sammen enn før ? Vi sier som statsministeren – bruk litt av den til å lese mer.

Dette får du:

Alle de 15 bøkene i 123-serien som e-bøker med lyd. Du kan velge om du vil ha lyden av eller på. Bøkene lastes enkelt ned til nettbrett og smart-telefon via Gobokens app, og er tilgjengelige straks du har registrert deg i appen. Slik gjør du.

Hvorfor eventyr om matematikk?

Barn lærer best når de har det moro, og barn som leker med tall lærer seg å stole på dem. Bruke dem. Nysgjerrigheten er medfødt, og du lærer aldri så fort og så mye som du gjør i årene før du begynner på skolen. Å lære om tall og telling gjennom lek, gjør barnet kjent med tallene – og trygg på dem før skolestart.

Vi har lagt vekt på at bøkene i “Min første 1-2-3” skal inneholde fantasifulle og morsomme fortellinger som vekker undring og inspirerer til gode samtaler. Gjennomgangsfigurene i bøkene er de to bestevennene, Diddi og Jesper. I hver bok drar de ut på nye, spennende talleventyr sammen med tellemesteren Tellefanten og det fantastiske fartøyet hans, Proppeloppen. Fortellingene er lagt både til nye, fantasifulle miljøer og til Diddi og Jespers nærmiljø. Og i alle fortellingene oppdager, lærer og leker de to barna med massevis av grunnleggende matematikk.

Mange små barn har lært å ramse opp tall – kanskje til tre, fem eller ti – men det betyr ikke at de har full forståelse av hva tallene representerer.

Det er mange biter som skal på plass for å utvikle en rik tallforståelse, og for å få en god utvikling er det nødvendig at barnet får erfaringer fra møter med tall og tallbegreper i ulike sammenhenger.

Les mer om tallforståelse

BARNETS TALLBEGREPSUTVIKLING

Det er skrevet tykke bøker om barns tallbegrepsutvikling. Her kan du lese om noen av de mest sentrale hovedtrekkene.

Les mer om begrepsutvikling