«Se opp» utgis i Disneyklubben

Storfilmen «Se opp» fra Disney PIXAR ble nesten umiddelbart en klassiker da den kom i 2009. Endelig utgis den magiske historien også i bokform i Disneyklubben. «Se opp!» byr på alt enhver liten oppdagelsesreisende kunne trenge: humor, spenning og – ikke minst – et forrykende eventyr.

Historien om den gretne gamle gubben Carl Fredrickson rører både liten og stor. Den starter med et tilbakeblikk på livet hans, med fortellingen om hvordan han traff kona Ellie og om deres liv sammen. Men da Ellie døde, ble Carl sittende igjen alene i huset som betydde så mye for dem begge. Han savnet Ellie fryktelig.

Samtidig var hele nabolaget i endring. Huset til Carl skulle rives, og Carl fikk beskjed om at han måtte flytte til et gamlehjem. Da våknet både strids- og eventyrlysten hos Carl.

Da Carl var liten gutt, drømte han nemlig om å bli oppdagelsesreisende. Aller størst var drømmen om å reise til Sør-Amerika, en drøm han delte med Ellie. Gjennom hele livet sparte de til turen til Paradisfossen, men det ble aldri nok, selv om Carl hadde lovet å bli med Ellie dit. Nå bestemte Carl seg for å holde ord, uansett hva. Og da portørene fra gamlehjemmet kom for å hente Carl,  strømmet hundrevis av heliumballonger ut av pipa og løftet hele huset hans av grunnen.

Reisen i lufta ble starten på et langt, spennende eventyr – med en ivrig, hjelpende speidergutt som blindpassasjer.

Filmen vant to Oscar-priser i 2010. Har du ikke sett den ennå? Se traileren her, på YouTube.