ABC-toget til Alf og Bett finnes!

Finnes ABC-toget til Alf og Bett på ordentlig? Klart det! Det har møbelsnekker Tommy Husebø sørget for.

Tommy
TRYLLESNEKKER: Møbelsnekker Tommy Husebø storkoste seg med å trylle fram to helt ekte ABC-tog i bjørk. Foto: Elin R. Wilson

– Det har vært kjempekjekt og voldsomt utfordrende å lage togene. De må jo bli veldig kjekke å leke med, sier møbelsnekker Tommy Husebø, kreatøren bak de to nysnekrede ABC-togene som han har laget på bestilling fra Goboken.

Før togene ble limt sammen, hadde Tommy brukt 32 timer, minst. Det er de timene han har talt i verkstedet, men det går gjerne noen timer til tankevirksomhet og problemløsning i helgene også.

Les alt om ABC-serien her

MIn første abc

Datastyrt fresing

fresen
TITT-TEI: Her er ansiktet til lokomotivet i ferd med å bli frest ut av den datastyrte CNC-maskinen til Husebø. Foto: Elin R. Wilson

Først tegnet han en tro kopi av toget til Alf og Bett i et 3D-program på datamaskinen. Deretter freste han delene ut ved hjelp av en datastyrt CNC-maskin. Avanserte saker!

– Da blir det helt nøyaktig. Etterpå limer jeg delene sammen, forklarer Husebø.

Men først må de pusses litt og males. Perfekt, skal det bli.

toget
FULL RULLE: Toget vårt har fem vogner og magnetbokstaver som kan byttes ut. Foto: Elin R. Wilson

Kan snekre alt mellom himmel og jord

Tog er ikke det eneste spesielle Tommy har prøvd seg på. Han har blant annet laget en kopi av en Ferrari som fungerer som leketøyskasse og seng for en svært fornøyd sønn. Han har også laget en diger bokhylle i gravemaskinform på bestilling.

– Det går an å sitte inni skuffa og lese. Den ble veldig fin! Jeg kan egentlig lage hva som helst. Det er bare fantasien som setter grenser, forteller Husebø.

Han har også laget en kopi av oljeplattformen Troll A i størrelsesforholdet 1 til 200. Ryktene sier at den nå står i resepsjonen utenfor kontoret til finanskjendis Kjell Inge Røkke.