Er du klar over hvor mye kjærlighet du viser ved å lese høyt for barnet ditt?

Høytlesning er den ultimate kjærlighetserklæring du kan gi ditt barn. Det er faktisk en gave som bare gir og gir.

Det første året

Det første leveåret elsker barnet å lytte til mor eller fars stemme. De elsker kosen de får av foreldrene og de føler seg trygge. 

  • Stemmen til foreldre får barn til å slappe av
  • Nye ord blir en del av ordforrådet senere
  • Du bygger grunnsteiner for barnets videre læring

Ved 1-årsalderen

I ettårsalderen begynner språkutviklingen virkelig å skyte fart. Kanskje kan ettåringen din allerede si noen ord? Andre trenger mer tid. En ting er sikkert: Tiden du bruker på høytlesning er med på å utvikle språket til barnet ditt nå. Tiden din brukt sammen med barnet er med andre ord en investering på mange områder 💜

Ved 2-årsalderen 

Når barnet er rundt to år, forstår det mest sannsynlig historiefortelling på et mer avansert nivå enn forrige år. Hvor gøy er ikke det? Legg gjerne merke til at bøker til 2-åringen ofte har litt mer tekst og handling, enn bøker anbefalt til 1-åringer.

Det aller hyggeligste med lesestunden nå er når dere ler av de samme vitsene. Og du, er du ikke like glad i rollelek med Brannmann Sam-figurer eller Paw Patrol? Da kan høytlesning være et godt alternativ. Når du leser sammen med barnet kan dere begge leve dere inn i samme fortelling og i samme verden. Er ikke det nydelig? 

Er du overbevist om at lesing er den ultimate kjærlighetserklæring? Det er vi!