lesestund på senga

En lesestund om kvelden gir resultater for livet

Du kjenner typen. De som skal begynne å slanke seg på mandag. De som bestiller årskort på Sats i januar. De som tar skikkelige skippertak. Resultatet er ofte stivhet og stølhet, med påfølgende lange pauser.

Sånn er det med lesing for barn, også.  Det er ikke nødvendig med maratonøkter for å ta igjen det tapte. Forsøk å ta det på det jevne – legg opp en plan med litt lesing hver dag. Kjenn på kosen, på gleden og på det å se fram til lesestunden.

Hvorfor er det så bra å lese på sengen? Tryggheten, nærheten og båndet dere skaper sammen gir barnet ditt ro i kropp og sjel. Ingen skjermflimring her. På sengen er det den fysiske boken som gjelder. Papir er fantastisk! Benytter dere en avdempet nattlampe, så blir hele opplevelsen roligere.

Les mer: Takk for at du leser for barnet ditt!

Det koster deg ingen ting å legge inn 10-15 minutter lesing på sengekanten. Har du noen gang angret på at du gjennomførte en treningsøkt? Nei. Har du noen gang angret på at du så én Netflix-episode for mye, eller skrållet gjennom enda flere oppdateringer på Facebook? Ja.

Lesing gir bedre ordforråd

En lesestund om kvelden kan gi ditt barn tre ganger så stort ordforråd ved skolestart. Det passer kanskje ikke alltid å lese hver kveld, men veldig ofte. Det kan gjøre hele forskjellen.

Få den beste starten, Bli med i Goboken og få bøker som er alderstilpasset barnet ditt.