Lille Løve – spennende mykbok til babyen

Denne unike mykboka er et skikkelig kinderegg av ei bok for bittesmå lesere. Her er masse å utforske med alle sansene, noe babyer synes er mye mer interessant enn å bare lytte og se. Bli med på en ekspedisjon utenpå og inni boka, sett fra barnets perspektiv.

Speil på løvemagen

Hva er det som skinner og blinker? Det endrer seg hele tida. Det må jeg se nærmere på. Oj! Hva dukket opp nå? Er det et ansikt? Hvem er inni boka? Hvor er du? Kom fram! Næmmen. Mamma sier det er JEG i et speil! Det er vel ikke mulig, eller? Titt-tei, JEG! Smil! Hva skjer om jeg dasker til jeg-i-speilet med hånda?

Biteleker som løveføtter

Hei! Hva er det der? Noe dingler og beveger seg. Det er spennende å se på. Lurer på om jeg kan få tak i det? Jepp! Endelig! Det er hardt og kaldt mot fingrene mine, og har prikker som kiler. Hvordan smaker det? Ojsann! Det kjentes herlig ut for de kløende gommene mine. Og der er det jammen en til. Smaker den like godt, mon tro?

Løveansikt med store kontraster

Jeg ser to mørke prikker, med noe mørkt i midten. Hva er det? Nå sier mamma noe. Hun peker og sier sakte Ø-Y-E, Ø-Y-E, N-E-S-E, M-U-N-N. Oj! Nå peker hun i mitt fjes og sier det samme. Aha! Jeg forstår! Jeg peker på mammas øye også. Mamma ler. Nå er hun stolt av meg!

Skinnende værhår og knitrende manke

Det er noe som stikker ut fra ansiktet. Jeg vil ta det! Det er veldig glatt og blankt. Mmm, jeg koser litt med det ene. Men her er to til. De ser ikke helt like ut, men kjennes like ut. Rart! Og se – her er hull å stikke fingrene gjennom. Det er noen myke ører her også. Så deilige å ta på! Men hva er den lyden? Når jeg kiler løven bak ørene, så knitrer det! For en spennende lyd – den vil jeg ha mer av. Det knitrer hele veien rundt hodet – hurra!

Myk løvekropp med noe inni

Nå har jeg kjent masse utenpå, strøket og kost, tittet og smakt, lyttet og følt, men her er noe inni også. Wow! Mamma åpnet opp hele løvemagen! Så stort og annerledes alt ble nå! Mamma peker og peker. «Liten løve», sier hun. «Babyløve og mammaløve. Blomst. Blad. Stjerne.» Jeg følger spent med, for det er så mye spennende å se! Og tenk at hver ting mamma peker på har sitt eget ord!

Så begynner hun å lese med myk, myk stemme. Det låter så fint, nesten som musikk, for det er noe annerledes med ordene som kommer ut nå. De liksom danser og passer så fint til hverandre. De gjør meg søvnig. Gjesp! Kanskje det er på tide med en liten lur? Mamma sier at dyra i boka også skal sove nå. Natta, så lenge, Lille Løve! Stor kos!

Litt mer om Lille Løve

Denne herlige mykboka ble først utgitt i 2022. Den er ikke til salgs, den er kun del av en eksklusiv velkomstgave til nye medlemmer i Goboken.

Denne boka er like mye en leke som ei bok. Derfor er den testet og godkjent etter strengeste gjeldene krav til leketøy for babyer. I Goboken tar vi sikkerhet på alvor og når vil sier at ei bok passer for babyen, så gjør den det på alle måter. Rett bok til rett tid gir leseglede fra første stund. God lesing!