Tell i vei, men bare til en!

You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you’ll see anything here. 🙂

Små barn elsker å telle og har en umettelig trang til å lære nye ting! De elsker også å bli utfordret. Gleden over å kunne beherske stadig nye ting og forstå mer av omverdenen lyser sterkt og klart i øynene. Å hjelpe barn å finne gleden ved å lære er en av de beste gavene vi voksne kan gi.

 

Kunsten å telle til en

I den nye boka «Slik teller du til en» blir alle ønskene oppfylt. Barnets oppdrag er å telle – men bare til en! Fristelsen til å telle mer blir stadig større. Illustrasjonene lurer barnet ut på glattisen gang på gang, mens teksten – og du som voken leser! – pukker på den strenge regelen om å bare telle til en.

For den lille leseren blir det stadig morsommere og viktigere å kunne vise at hun faktisk kan telle myyyye mer enn en. For i bildene finnes det jo så uendelig mye mer å telle! Og når dere endelig kommer til slutten av boka, ja da er det bare å gi seg over og øve på telle de hundre tingene som fins i siste bilde . . .

 

Det er gøy å telle!

 

Allerede når barnet runder ett år, har det begynt å få en forståelse for tallet ett, som i en leke, en hund eller en ting i huset. Etter hvert kommer flere tall med i bildet, fordi det er naturlig å skille på ting gjennom antall. Ved treårsalderen er forskjellen mellom 1, 2 og 3 helt tydelig for barnet. Da begynner denne boka å bli ekstra morsom! For her får du bare telle til en, selv om du kanskje kan tallene helt opp til ti, eller til og med hundre. Nyttig og morsom telletrening uansett!

For mange skjer det noe rundt tall og matematikk litt opp i skolealder. Det kan kjennes vanskelig og kjedelig, og noen kan helt miste interessen. Forskning viser at barn utvikler tanker og strategier innen matematikk allerede i ett- til treårsalderen. Da trengs stoff som gjør tall, telling og matematikk til noe morsomt og lystbetont å lære. Blir det gøy å leke med tall, ja da kan grunnlaget for en god innstilling til matematikk senere i skolelivet være solid lagt.

Når man ler, leser og tøyser med tall, merker barnet nesten ikke at dette er læring – det er bare gøy! Og slik skulle man alltid hatt det på skolen.

Les, tell og le sammen

Ta barnet på fanget og les og tell. Bli med på en tellereise blant ender på rulleski, gullfisker med briller og dykkermasker i hatten. Det blir en morsom tur, for boka stimulerer både ordforrådet, observasjonsevnen og tallkunnskapen – og ikke minst blir det en skikkelig hyggestund for dere begge.

 

«Slik teller du til en» er en bok med en litt annerledes vinkling. Den ble først utgitt av Goboken i 2022, og du får den så klart i Gobokhandelen. En perfekt bokgave til både små og litt større tellere.

Om du vil lese mer om hvordan barn lærer tall og matematikk, anbefaler vi artikkelen «Barns tallbegrepsutvikling«.

God lesing!

https://www.min123.no/barns-tallbegrepsutvikling/