Det er påske igjen, med påskeegg og påskeharer og alt som ellers hører til. Her er oppskrift på deilige boller som vil få påskestemningen opp enten dere er på fjellet eller hjemme.
Påskehareboller
Du trenger:
550 g hvetemel (ca. 10 dl)
100 g sukker (1,1 dl)
1/2 ts kardemomme
100 g smør
3 1/2 dl melk
50 g gjær
1 egg
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bolle, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i.
2. Tilsett smeltet smør og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en plastpose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, knas den godt sammen og deles opp i passe store
emner som trilles til boller og settes på plate med bakepapir.
6. La bollene heve på et varmt sted før de pensles med egg utblandet med litt vann.
7. Sett på rosiner til øyne og nese.
8. Settes inn i ovnen på 220 grader i 10–15 min.
9. Pynt med melis.
Lang, lang rekke — med påskeharer
Du trenger:
1. En remse papir, ca. 10 cm bred.
2. Blyant
3. Saks
4. Fargestifter
Slik gjør du:
Brett papirremsen sammen. Så tegner du en hare frempå det sammenbrettede papiret. Pass på at armene og beina til haren tegnes helt ut til brettene på begge sider av papiret. Klipp rundt haren, men ikke rundt armene og beina.
Når du bretter papirremsen ut, har du en lang rekke søte små harer som barnet ditt kan fargelegge og tegne ansikter på før dere setter dem til pynt.